#96 MAARJA NOORAK - GIRLPOWER

Esimene naismotosportlane kaasaegses ringrajaspordis

Blogi / Uudised

EMV 2011 3. ja 4. etapp

Posted on July 17, 2011 at 7:03 AM

16. juulil toimusid Pärnus meistrikate 3. ja 4. etapp. Terve nädala lubas taaskord võistluspäevaks vihmasadu. Reedel oli vabatrennipäev, kui öösel tuli korralik sadu, siis reede lõunaks oli ilmataat motosportlaste poolt, rada kuivas ja terve päev tibagi ei tulnud. Trenn oli super.


Laupäeva varahommikul kell 5 ärkasin meeletu vihmasaju peale, oh jah! Sadu kestis kella 7-8ni. 9.25 oli minu vabatrenn, selleks ajaks rada täielikult kuivanud ei olnud. Ajasõiduks olid olud juba suurepärased. Kui oli juba peaaegu 10 ringi tehtud, tuli Matu minust S-kurvis mööda, maanteele tulekus vaatan, et mingi pilv taga, et kas tõesti ol seal veel märg, ma olen ju mitu ringi täie hooga sõitnud! Nii kui seda jõudsin mõelda, libises tagarehv ja tõmbas ratta rist, nägin veel ka seda kuidas Matu põllule sõitis ja minu ratas juhitavuse kaotas ning talle sinna järele kimasin. Otsisin ainult neid rööpaid seal rohu sees, millest ma kuulnud olin, et mitte üle lenksu lennata ja vaatasin kuidas ma saaks püsti jääda. Tänu ma ei tea millele, aga mul õnnestus raja kõige kiiremas kohas drifitda ja püsti jääda. Minu järel kukkusid selles kurvis 3-4 sõitjat. Matul lendas õli mootorist välja. Kui boksi jõudsin, olin üleni õliga kaetud, nagu keegi oleks sprayst lasknud. Stocki ja Rookie600 ühisest ajasõidus 4. positsioon (kokku 12 sõitjat), esirida.


Siis hakati rada puhastama, kui lõpuks külkad ajasõitu said, tolmas see kurv nagu kuiv kruusatee. Kohutav! Leedukad-lätlased tegid sellist skandaali, et nemad ei lähe sõitma, kui rohkem ei puhastata.


Esimesse starti sai nii mindud, et kordagi polnud seda kurvi näinud, et kus see õline-tsemendine rida läheb. Start läks suurepäraselt. Esimeses kurvis olin kolmas. Matu läks siis küll mööda, aga see on ju elementaarne, et Stocki kiireim mees seda teeb. See kiire kurv oli kohutav, ei julgenud üldse hooga sõita ja siis oli kohe hoo puudumisest ka liiga kõrge käik ja jõudu polnud.. Mõni ring enne lõppu läks üks leedukas mööda, kui keegi oleks mulle ometi näidanud, et keegi mu teist kohta ära tahab võtta, oleks katnud ja pingutanud, sest kiirem ta minust polnud, lihtsalt tal vedas. Esimesest sõidust 3. koht.


Teises võidusõidus pidin startima teisest reast, 5. ruudust, vaatasin, et mu kõrval üks veteran ja kiirendaja, kartsin, et nendel kindlasti startimine rohkem käpas, mul ju see alati nii nõrk koht olnud. Leedukas läheb esireast, et kuidas ma küll saan sellest leedukast mööda ja et ometi stardis mu kõrvalt minejad minust ette ei saaks. Sel juhul oleks leedukas jäänud püüdmatuks. Start läks super hästi, sain kohe leeduka kannule ja mõne ringiga temast ka mööda sõidetud. Algul püsis ta mu kannul, aga suutsin ikka vahe sisse sõita. Teisest sõidust 2. koht. Esikoht oli mõlemas sõidus püüdmatu.


Kui päeva viimase sõidu ruudulipp oli langenud, hakkas tibutama, autasustamise lõpuks oli maa täiesti märg. Tänu ilmataadile, Vanajumalale, korraldajale, toetajatele ja kaasaelajatele :D


Categories: 2011

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments